Heerlijke honing uit het zuiden van Limburg

Onze kleinschalige imkerij ligt in het Limburgse heuvelland. Passie voor de bijen en hun honing staat bij ons voorop. We geloven in de puurheid van honing en maken dankbaar gebruik van alles wat het Limburgse land te bieden heeft. Onze honing is een duurzaam, lokaal product zonder toevoegingen.

BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.

Hoe werken wij?

Onze bijen doen het meeste werk. In het Limburgse heuvelland verzamelen ze nectar om er vervolgens in onze bijenkasten honing van te maken. Na het koud slingeren is de honing klaar. Wij maken onze honing puur zonder toevoegingen van suiker. Wij werken met de grootste zorg aan onze producten om een zo zuiver mogelijk natuurproduct te leveren. Ook de noten die in onze producten worden gebruikt zijn afkomstig uit de omgeving.

Wat maken wij?

Beter gezegd: wat maken onze bijen? Verschillende soorten honing, van pure Limburgse honing en smeuïge crèmehoning voor op de boterham tot raathoning en honing met noten.

Daarnaast maken wij propolis tinctuur, een natuurlijk geneeskrachtig middel die door bijen wordt verzameld en die sinds de oudheid door de mens wordt gebruikt. Propolis heeft een sterke antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking en wordt zowel inwendig als op de huid gebruikt.

“Als de bijen sterven, heeft de mens nog vier jaar te leven.” – Albert Einstein

Met vriendelijke groet,

Kenny Essers