Veelgestelde Vragen

Help ik heb een zwerm!!! wat nu!!

Ten eerste bent u getuige van het bijzondere voortplantingsfenomeen van de bijen. Onze eigen hotline: Willemien Pieters 06-126 49 211.
U kunt ook contact opnemen met de Nederlandse Bijen Vereniging afdeling Mergelland middels volgend telefoonnummer: 043-365 06 34.

Mijn honing is gekristalliseerd! Wat nu?

Bij natuurlijke, onbewerkte honing komt het voor dat de honing na enige tijd zal gaan kristalliseren. Je kunt de honing nog steeds met een gerust hart eten en zelfs weer vloeibaar maken. Het is heel eenvoudig: zet de afgesloten pot honing in een pannetje met handwarm water. Zorg wel dat de temperatuur niet boven de 40 graden komt, want dan verliest de honing zijn werkzame stoffen.

Waar komt de honing van BEEing Pure vandaan?

De Limburgse honing van BEEing Pure komt van raten die verspreid staan door heel Zuid-Limburg. Dat is honing uit de eigen imkerij. Daarnaast verkoopt BEEing Pure bijzondere honingsoorten van planten die vaak elders beter groeien, zoals manukahoning (Nieuw-Zeeland) of citroenhoning (Sicilië). Ook de geïmporteerde honingsoorten van BEEing Pure zijn van imkers die net zoals Kenny werken op een natuurlijke manier. Vaak kent Kenny de imkers persoonlijk en gaat waar mogelijk op bezoek.

Wat is het witte laagje schuim bovenin de pot met honing?

Honing bevat hele kleine luchtbelletjes deze komen na enige tijd bovendrijven. Als u dit storend zou vinden kunt u de honing even goed roeren en de honing is vervolgens weer glad! Puur esthetisch :).

Ik zie witte ijsbloemvorming aan de wand van het glas, wat is dit?

De ijsbloemen worden veroorzaakt doordat de luchtbellen in de honing, met name het glucose gedeelte, kristaliseren. Waarschijnlijk staat de honing te koud. In de winter is dit ook mogelijk als wij met de producten op de markt staat. De oplossing is vrij simpel, bewaar de honing in een warme omgeving en de witte vlekken zullen vanzelf verdwijnen. Eet smakelijk!